New England - Shabby Chic - Inredning - Inspiration - Måla om möbler - Texttavlor - Gjuta i betong - Canvastavlor - Sy - Virka - Klä om möbler

lördag 25 december 2010

I denna natt blir världen ny...Lukas kapitel 2 - Julevangeliet

Vi den här tiden befallde kejsar Augustus i Rom att alla människor i hans stora rike skulle betala skatt. De måste skattskriva sig i den stad eller by som deras släkt en gång kom ifrån. Josef måste därför gå den långa vägen från Nasaret i Galileen till staden Betlehem i Judeen för att skattskriva sig tillsammans med Maria.
      
Maria skulle snart föda sitt barn. Hon blev mycket trött av den långa resan.
 
När de äntligen kom fram till Betlehem, var värdshuset redan överfyllt av människor. Maria och Josef var fattiga. De fick bo i stallet, där oxen och åsnan hade sin plats.

Medan de var där, var dags för Maria att föda. Och hon födde en son, lindade och lade honom i en krubba.


Samma natt vaktade några herdar sin får på ängarna utanför Betlehem. Då blev himlen ljus som på dagen och en ängel stod framför dem. Herdarna blev mycket rädda.


Men ängeln sa: ” Var inte rädda, jag har glada nyheter, en glädje för alla människor. I dag har en frälsare fötts åt eder i Betlehem. Han är Messias, Herren. Och detta är tecknet för er: Ni ska finna ett nyfött barn som ligger lindat i en krubba.”

Plötsligt var där tillsammans med ängeln en stor kör av änglar som sjöng lovsång till Gud.Ära åt Gud i höjden och fred på jorden åt människorna som han älskar.
När änglarna hade farit ifrån dem upp till himlen sa herdarna till varandra: ” Vi får gå till Betlehem och se det som har hänt och som Herren har låtit oss få veta”

De skyndade i väg och fann Maria och Josef och det nyfödda barnet som låg i krubban. När de hade sett det berättade de vad änglarna hade sagt till dem och detta barn. Alla som hörde det blev häpna över vad herdarna sa. Maria tog allt detta till sitt hjärta och tänkte mycket på vad det kunde betyda.


Herdarna gick sedan tillbaka till sina får och tackade Gud för vad de hade fått höra och se.

Maria och Josef gav sin son namnet Jesus, precis som änglarna hade sagt.

När Jesus hade fötts i Betlehem, kom några stjärntydare, vise män från Österns länder till Jerusalem. De kom ridande på sina kameler och stannade vi kung Herodes slott.


Var finns judarnas nyfödde kung?” undrade de. ”Vi har sett en ny stjärna på himlen. Det betyder att en kung är född. Nu har vi kommit till er för att ge honom våra gåvor”
När Kung Herodes hörde detta blev han rädd. Han frågade sina lärda män om de visste vad som stod i skrifterna om Messias. De svarade: ” Messias skulle födas in Betlehem.”
Herodes berättade detta för stjärntydarna och bad dem ta reda på allt om den nya kungen och komma tillbaka och berätta allt ni vet, om ni hittar honom.

Stjärntydarna gav sig genast iväg. Stjärnan gick före dem på vägen och visade vägen. Till sist stannade den över stallet. De gick in och fann Josef, Maria och det lilla barnet. De bugade sig djupt och föll ner på knä framför barnet. De öppnade sina skattkistor och räckte fram gåvor; guld, rökelse och myrra.

I en dröm sa Gud till dem att de inte skulle återvända till Herodes, därför tog de en annan väg tillbaka till.

 Med önskan om en fridfull jul!
Sofie

10 kommentarer:

Villa Björkenäs Backen sa...

Hej!
Tack för titten hos mig!
Vd kul att du tittade in..
Tack för kommentarer :)
Du har det fint med!
God fortsättning!
Kram Sirpa

irene sa...

Å så fint Sofie!
Ha några underbara mellandagar!

Kram irene

Strandkullen sa...

Vilken vacker krubba du har! Bra att bli påmind om julens egentliga innebörd tycker jag! Kramis semlan

Nina sa...

Tack för julevangeliet! Vilka underbara bilder på ditt stall. Jag har stallet framme men mina "gubbar" hittas inte nånstans. Alice har dock gjort ett litet Jesusbarn av piprensare som ligger i en pappersask. God fortsättning! Kram Nina

Elsa och Helena sa...

God fortsättning på Julen Sofie!

Vilket fint inlägg!!

JULKRAM Helena

Himmelriket sa...

Men så fint att du skriver att du delar med dej av julens viktigaste budskap.
Mycket vackert inlägg...
Jag återkommer igen, blev nyfiken på vad som finns att se härinne ;)
kram ullamaria

Drömmen om Villa Grönskog sa...

Hej Sofie!
Det viktigaste av allt,julens budskap.
Såå vackert.
Önskar dej en riktigt god fortsättning.
Kram Anette

Country Hill sa...

Så vackert med julevangeliet och så fin krubba.
Önskar Dig en God fortsättning!
Kram Lena

Mycket annat & lite betong sa...

Så fint du har gjort med alla figurerna och texten!

God fortsättning!
Agneta

Mitt Måleri sa...

Vill önskar dig ett gott nytt år och jag ser fram emot att följa dig 2011
kram pia

>