New England - Shabby Chic - Inredning - Inspiration - Måla om möbler - Texttavlor - Gjuta i betong - Canvastavlor - Sy - Virka - Klä om möbler

lördag 30 april 2011

Rokokostol - nästa veckas projekt
Jag har jag målat klart mitt senaste möbelprojekt,
en gammal rokokostol från min mammas faster.
Jag målade måååånga gånger, tunna lager med färg
 för att få en så fin yta som möjligt.


Jag har börjat spänna fast det blåa sammetstyget
men har kvar armstöden.


Nu ska jag bara få tag på band som jag ska limma
fast över alla häftklamrar. Jag vill ha något diskret...

 

När stolen sen är helt klar ska jag göra det som är svårast,
slipa till den så den ser så där lagom sliten ut.Att slipa är inte så svårt men att komma igång och veta det inte finns någon återvändå om man gör fel...det är det svåra.
 

Ja, här ser ni bilden "före"
och förhoppningvis kan jag visa 
er den helt klara stolen i slutet av veckan.

Tänk på:
" Det finns många stigar till bergets topp"
:) mosterfi

3 kommentarer:

Hammarsbacken sa...

Vilken underbar stol. En sån skulle jag verkligen vilja ha. Det är sant när man väl börjat shabba en möbel finns ingen återvändo. Jag brukar alltid vara osäker på om jag verkligen ska göra det eller om jag ska låta bli. Det brukar bli lite olika.Men stolen kommer nog att bli hur fin som helst. Kram Sonja.

Anonym sa...

Skulle gärna se bild på hur stolen ser ut när den är klar, håller själv på med en väldigt liknande stol som jag redan målat vit och ska börja "shabba" lite och känner mej lite osäker hur mycket jag ska slipa bort och hur det börjar se ut... I övrigt: underbar och inspirerade din blogg! :)

Mosterfi sa...

Hejsan.
Har inte kommis så mkt mer med stolen. Har letat som en galning efter mörkblått sammetsband, har inte lyckats därför är stolen inte klar. Förstår hur du känner det med slipningen, det är alltid med blandade känslor jag börjar.
Jag har fått ett tips var jag kan hitta band så jag hoppas jag snart kan visa stolen. Du kanske kan visa mig din när du är klar, skulle vara kul.
Ha det gott/ Sofie

>