New England - Shabby Chic - Inredning - Inspiration - Måla om möbler - Texttavlor - Gjuta i betong - Canvastavlor - Sy - Virka - Klä om möbler

tisdag 28 september 2010

Sy en ny kudde - super easy

Här är några kuddar som jag har sytt de senaste. Det är en enkel idé och innermotivet eller innertyget är lätt att byta och variera. På någon av kuddarna har jag använt mig av bildmotiv på den ena sidan och vanligt tyg på den andra.
Jag har här använt mig av sammetstyg men det går lika bra med något annat. Om man använder sig av tunt tyg ska man nog använda sig av lite mer tyg än vad jag har gjort. Längs ner ser ni en bild som jag visat tidigare, där har jag använt mig av en gammal linneduk jag köpt på second hand.



Så här syr du en Mormors-kudde


Du behöver:
1 m tyg tyg till den rynkade delen.
0,5 m till innerkudden
Resår
Snöre



Klipp två bitar som är 50 cm och sy ihop kortsidorna.

Vik in längs båda sidorna 4cm och sy på varje sida en kanal 1,5cm från kanten.

Sy en kanal som är 1 cm ungefär 10 cm från kanten på båda sidorna.

I kanalerna som är 1 cm trär du in snöre och i kanalerna vid kanten använder du resår.Det går bra med snöre också men det är lättare att få i kudden eller byta motiv om du använder resår.

Innerkudde kan du beställa från Stoff & Stil.

Ja, så här såg mamma och pappa ut för drygt 40 år sedan....

2 kommentarer:

Roses & Angels sa...

Å Jag är förälskad i dina mormors kuddar. SÅ vackra! SÅNA vill jag ha i mitt vardagsrum och sovrum. GUD vad fina, duktiga du! WOW nu är Christa såld. Stor kram och tack för beskrivningen och att du delar med dig. SÅNA kuddar ska jag sy hem till oss. TACK

Old and New Home sa...

Himla söta kuddar - jag sparar ditt recept på denna mormorskudde *ler*

Ha det gött
Kram Cattis

>